Skip to main content Skip to footer

Aankoop

Wat is een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar is een professionele makelaar die zich richt op het begeleiden van kopers bij de aankoop van onroerend goed, zoals een huis, appartement of commercieel pand. De aankoopmakelaar werkt in opdracht van de koper en heeft als doel om de koper te helpen bij het vinden van de juiste woning of pand tegen de beste prijs en voorwaarden.

Taken van een aankoopmakelaar

De taken van een aankoopmakelaar kunnen onder meer bestaan uit het zoeken naar geschikte woningen of panden die aan de eisen van de koper voldoen, het uitvoeren van bezichtigingen, het voeren van onderhandelingen over de prijs en de voorwaarden, en het opstellen en controleren van de koopovereenkomst. De aankoopmakelaar heeft daarbij vaak een goed netwerk van contacten in de vastgoedmarkt en beschikt over de nodige kennis en ervaring om de belangen van de koper te behartigen.

Waarom een aankoopmakelaar?

Het inschakelen van een aankoopmakelaar kan voor de koper voordelen hebben, zoals het voorkomen van onverwachte kosten en het verkrijgen van een betere prijs en voorwaarden voor de aankoop. De kosten van een aankoopmakelaar zijn doorgaans een percentage van de aankoopprijs of een vast tarief, en kunnen per makelaar verschillen

Heeft u een aankoopmakelaar nodig?

Maak vandaag nog een afspraak