Skip to main content Skip to footer

Verkoop woning

Taxatie verkoop woning

Bij de verkoop van een woning is het van belang om de waarde te laten bepalen door een taxateur met expertise in vastgoedtaxatie, zoals Lamberink Rozema. Een taxatie kan gebruikt worden om de vraagprijs te bepalen voordat de woning op de markt wordt gebracht of om de waarde vast te stellen voor het bepalen van de hypotheekwaarde.

Factoren die de waarde bepalen

Tijdens de taxatie zal Lamberink Rozema verschillende factoren in overweging nemen om de waarde van de woning te bepalen, zoals de locatie, grootte van de woning en perceel, staat van onderhoud, kwaliteit van de bouwmaterialen en aanwezigheid van bijgebouwen. Deze factoren zullen leiden tot een uitgebreid taxatierapport waarin de waarde van de woning wordt berekend en beschreven.

Verschil tussen taxatiewaarde en marktwaarde

Het is van belang te benadrukken dat de taxatiewaarde niet altijd gelijk is aan de marktwaarde. De marktwaarde is afhankelijk van vraag en aanbod op de vastgoedmarkt en kan dus verschillen van de taxatiewaarde.

Het belang van een professionele taxatie

Als je van plan bent om je woning te verkopen, is het raadzaam om een professionele taxatie te laten uitvoeren door Lamberink Rozema om zo een realistische vraagprijs te kunnen vaststellen en de waarde van je woning te bepalen.

Heeft u een taxateur nodig?

Maak vandaag nog een afspraak